Oferta educaţională

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Şcoala Profesională nr.5 pregăteşte cadre de muncitori calificaţi în domeniul industriei alimentare.

[/vc_column_text][vc_column_text]Durata studiilor 2 ani:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][porto_info_box icon=”fa fa-check-square-o” icon_size=”32″ icon_color=”#dd8500″ title=”Ciontolitor tranșator carne” subtitle=”O verigă în lanţul măsurilor pentru prelucrarea raţională a cărnii de bovină, porcină, ovină, caprină, cabalină şi pasăre” pos=”left”][/porto_info_box][porto_info_box icon=”fa fa-check-square-o” icon_size=”32″ icon_color=”#dd8500″ title=”Operator la linia automată de obţinere a produselor lactate” subtitle=”Operatorul la linia automată de obţinere a produselor lactate este specialistul, ce deserveşte linia automatizată de prelucrare a laptelui şi obţinere a produselor lactate calitative.” pos=”left”][/porto_info_box][porto_info_box icon=”fa fa-check-square-o” icon_size=”32″ icon_color=”#dd8500″ title=”Prelucrător mezeluri” subtitle=”Selectează şi pregăteşte carnea pentru preparatele din carne. Fasonează carnea sub formă de mezeluri, salamuri, rulade, pastrame, muşchi şi diferite feluri de afumături, deserveşte utilajele tehnologice folosite la prepararea mezelurilor, salamurilor, produselor sărate şi afumate.” pos=”left”][/porto_info_box][porto_info_box icon=”fa fa-check-square-o” icon_size=”32″ icon_color=”#dd8500″ title=”Cofetar” subtitle=” Cofetarul îndeplineşte operaţiuni tehnologice la prepararea produselor de cofetărie: (torte, rulade, prăjituri, checuri, fursecuri), efectuează elemente de decor din mastică, ciocolată, marţipan fructe proaspete, glazuri pentru decorarea produselor de cofetărie.” pos=”left”][/porto_info_box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][porto_info_box icon=”fa fa-check-square-o” icon_size=”32″ icon_color=”#dd8500″ title=”Bombonier” subtitle=”Bombonierul îndeplineşte operaţiuni tehnologice la prepararea produselor zaharoase: bomboanelor, caramelelor, marmeladelor, zefirului, efectuează glazurarea diverselor tipuri de produse de cofetărie, ambalează şi depozitează produsele zaharoase.” pos=”left”][/porto_info_box][porto_info_box icon=”fa fa-check-square-o” icon_size=”32″ icon_color=”#dd8500″ title=”Brutar” subtitle=”Brutarul prepară diferite tipuri de aluat, deserveşte utilajul de divizare a aluatului, modelează diverse sortimente de pîine, chifle, cozonaci, colaci, covrigi. Dirijează procesul de coacere a produselor de panificaţie.” pos=”left”][/porto_info_box][porto_info_box icon=”fa fa-check-square-o” icon_size=”32″ icon_color=”#dd8500″ title=”Bucătar ” subtitle=”Bucătarul este persoana cu cunoştinţe, priceperi şi abilităţi de prelucrare raţională a produselor alimentare, posedă în totalmente arta completă a gătitului. Pentru a deveni bucătar este important să fie o persoană ordonată, care are simţ estetic dezvoltat şi care poate îmbină aromele ingredientelor.” pos=”left”][/porto_info_box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_column_text]Durata studiilor 3 ani (meserii conexe):[/vc_column_text][porto_info_box icon=”fa fa-check-square-o” icon_size=”32″ icon_color=”#dd8500″ title=”Ciontolitor tranșator carne, prelucrător mezeluri” pos=”left”][/porto_info_box][/vc_column][/vc_row]