Oferta educaţională

Şcoala Profesională nr.5 pregăteşte cadre de muncitori calificaţi în domeniul industriei alimentare.

Durata studiilor 2 ani:

Ciontolitor tranșator carne

O verigă în lanţul măsurilor pentru prelucrarea raţională a cărnii de bovină, porcină, ovină, caprină, cabalină şi pasăre

Operator la linia automată de obţinere a produselor lactate

Operatorul la linia automată de obţinere a produselor lactate este specialistul, ce deserveşte linia automatizată de prelucrare a laptelui şi obţinere a produselor lactate calitative.

Prelucrător mezeluri

Selectează şi pregăteşte carnea pentru preparatele din carne. Fasonează carnea sub formă de mezeluri, salamuri, rulade, pastrame, muşchi şi diferite feluri de afumături, deserveşte utilajele tehnologice folosite la prepararea mezelurilor, salamurilor, produselor sărate şi afumate.

Cofetar

Cofetarul îndeplineşte operaţiuni tehnologice la prepararea produselor de cofetărie: (torte, rulade, prăjituri, checuri, fursecuri), efectuează elemente de decor din mastică, ciocolată, marţipan fructe proaspete, glazuri pentru decorarea produselor de cofetărie.

Bombonier

Bombonierul îndeplineşte operaţiuni tehnologice la prepararea produselor zaharoase: bomboanelor, caramelelor, marmeladelor, zefirului, efectuează glazurarea diverselor tipuri de produse de cofetărie, ambalează şi depozitează produsele zaharoase.

Brutar

Brutarul prepară diferite tipuri de aluat, deserveşte utilajul de divizare a aluatului, modelează diverse sortimente de pîine, chifle, cozonaci, colaci, covrigi. Dirijează procesul de coacere a produselor de panificaţie.

Bucătar

Bucătarul este persoana cu cunoştinţe, priceperi şi abilităţi de prelucrare raţională a produselor alimentare, posedă în totalmente arta completă a gătitului. Pentru a deveni bucătar este important să fie o persoană ordonată, care are simţ estetic dezvoltat şi care poate îmbină aromele ingredientelor.


Durata studiilor 3 ani (meserii conexe):

Ciontolitor tranșator carne, prelucrător mezeluri